Sterrenkijken met Starry Night op de iPhone

De ontwerpers van het beroemde planetariumprogramma Starry Night hebben aangekondigd dat er ook een versie voor de iPhone is. Het programma was al verkrijgbaar als widget voor de Mac OS X en was niet uit te top tien te krijgen. De iPhone is een combinatie van een iPod, mobiele telefoon en PDA van het Amerikaanse bedrijf Apple. In Europa wordt de iPhone eind 2007 verwacht.

Het programma van Starry Night voor de iPhone zal ongetwijfeld ook populair worden. Je kunt er de hemellichamen mee bekijken, vanaf elke locatie op aarde. Starry Night is samen met Stellarium het populairste planetariumprogramma dat onder amateur-astronomen gebruikt wordt op de computer. Met beide programma’s kunnen de objecten aan de sterrenhemel bekeken worden.

Voordat je het planetariumprogramma kunt gebruiken moet je eerst met behulp van je postcode of lengte- en breedtegraad aangeven waar je je op aarde bevindt. Verder kun je met de pijltjestoetsen de kijkrichting veranderen en met de plus- en minknoppen inzoomen of uitzoomen. Een voorbeeld van het programma op de iPhone is hier te vinden.