NASA gaat onderzoek doen naar UFO-incident

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gaat binnenkort zijn archief nalopen, op zoek naar documenten die hopelijk meer duidelijk kunnen geven over een UFO-incident dat in 1965 plaatsvond in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Er moest enkele weken geleden een hoorzitting in de rechterbank plaatsvinden in verband met de kwestie. De regering van de Verenigde Staten verzocht de ruimtevaartorganisatie enige tijd geleden om onderzoek te gaan doen naar een gebeurtenis die ongeveer veertig jaar geleden plaatsvond, waarbij een onbekend object aan de hemel te zien was en neerstortte in de bossen van Kecksburg, zo’n 65 kilometer ten zuidoosten van Pittsburgh.

Het verkeer werd toen door de autoriteiten na het incident opgehouden, waardoor nieuwsgierige mensen de inslagplek niet konden bereiken en het leger kon gaan zoeken naar het object dat ingeslagen was. Samen met de Amerikaanse luchtmacht zochten verschillende medewerkers van de NASA naar de overblijfselen van het object, wat vermoedelijk een meteoor of een meteoriet moest zijn, maar er werd niets gevonden. Althans, ooggetuigen verklaarden dat ze zagen dat een vrachtwagen een ovaalvormig, massief vaartuig wegvoerde ter grootte van een Volkswagen bus, alleen wilde de regering daar niet op reageren.

Liefhebbers van UFO-verhalen weigerden echter de kwestie in een doofpot te laten stoppen, waardoor journalist Leslie Kean vier jaar geleden ging uitzoeken hoe het nou precies zat. Volgens hem en vele anderen moet er niet zo geheimzinnig gedaan worden over dit soort kwesties en hebben de mensen het recht om alle informatie over de gebeurtenis te krijgen. Hij heeft zijn zin gekregen, want de NASA gaat over enkele weken onderzoek doen naar het incident.


“Er werd een ovaalvormig vaartuig weggevoerd door een vrachtwagen.”