Goed weer voor landing Discovery in Florida

De bemanning van de Space Shuttle Discovery hebben maandag al afscheid genomen van het Internationale Ruimtestation ISS en de blijvende bemanningsleden. De Discovery zal vandaag waarschijnlijk landen op het Kennedy Space Center in Florida. De Space Shuttle Discovery landt vandaag dan om 19.02 uur Nederlandse tijd. Het weer wordt waarschijnlijk geen spelbreker voor de landing.

De andere twee plaatsen waar de Space Shuttles kunnen landen zijn dit keer niet voorbereid op een landing van de Space Shuttle. Deze twee plaatsen zijn de Edwards Luchtmachtbasis in Californië en de testbasis White Sands in New Mexico. Als de Discovery vandaag niet kan landen, blijft het tot morgen om de aarde cirkelen. Morgen kan de Space Shuttle Discovery wel landen op de Edwards Luchtmachtbasis. Als de landing morgen niet lukt, kan vrijdag de Discovery op alle drie de plekken landen, ook White Sands. De Discovery heeft voedselvoorraad voor tot vrijdag aan boord.

Gisteren is tijdens een controle van het hitteschild van de Shuttle niets bijzonders opgemerkt bij de neus en vleugels. De landing van de Discovery is live via NASA TV te volgen. Helaas kan er deze keer geen rechtstreeks verslag gedaan worden, maar uiteraard kan je wel met andere bezoekers praten over de landing in de chatbox.