Corbyn: ‘Superstorm komt voor Kerstmis’

Begin deze maand kwam het bericht dat Nederland eind november met een zware storm te maken zou krijgen. Afgelopen week werd de voorspelling van Piers Corbyn voor negentig procent bevestigd door een Finse meteoroloog en een paar dagen geleden verscheen het bericht op AstroVersum dat er geen superstorm zal komen. Echter heeft Piers Corbyn nu een nieuwe datum geprikt voor de storm.

Volgens Piers Corbyn komt nu de ‘Moeder der stormen’ (de superstorm) voor Kerstmis. Hij voorspelt ook dat de storm voor 5 of 6 december komt. Het winterweer dat momenteel plaatselijk in Engeland voorkomt, is volgens Piers Corbyn een voorteken van het stormachtige weer komend weekend. Komend weekend zal de storm Nederland om half 4 ’s middags bereiken, volgens Piers Corbyn.

Toch blijft Corbyn er in geloven dat de storm komt, hoewel er op de weerkaarten niets bijzonders te zien is. De storm zal nog steeds over Europa trekken en over hetzelfde gebied. Alleen zal Nederland met een windkracht van 9 te maken krijgen.

Op de site van Piers Corbyn, WeatherAction, is Piers Corbyn in staat om grote stormen met bijna 100 procent zekerheid te voorspellen. In de acht maanden dat Corbyn actief is met zijn voorspellingen, heeft hij alleen in de periode van 5 augustus tot en met 8 augustus ongelijk gehad. Toen trok het regengebied iets noordelijker dan verwacht.

Op de weerkaarten van meteologische diensten is er niets bijzonders te zien. Op de plek waar de superstorm zal verschijnen, ten westen van Ierland, ligt momenteel een krachtig hogedrukgebied.