De aarde vanuit de ruimte: Nova Scotia

In deze editie van ‘De aarde vanuit de ruimte’ staat de Canadese provincie Nova Scotia, gelegen aan oostkust van Noord-Amerika, centraal. De provincie maakt deel uit van het vaste land en het schiereiland Cape Breton Island, gelegen in het oosten.

Nova Scotia is een van de drie maritieme provincies van Canada. De andere twee provincies zijn New Brunswick (zichtbaar in de linkerbovenhoek) en Prince Edward Island (zichtbaar in het oosten van New Brunswick en gedeeltelijk door wolken bedekt).

De St. Lawrencebaai is zichtbaar boven Prins Edward Island, en de Straat van Northumberland is zichtbaar tussen New Brunswick en Prince Edward Island. De Atlantische Oceaan is zichtbaar in het zuiden en oosten van het schiereiland. De Fundybaai is zichtbaar tussen het schiereiland en New Brunswick. Met een oppervlakte van 55.284 vierkante kilometer is Nova Scotia de op een na kleinste provincie in Canada, op Prins Edward Island na.

Deze foto is gemaakt door Envisat’s Medium Resolution Imaging Spectrometer (MERIS) op 22 oktober 2007 met een volle resolutie van 300 meter.