NASA komt misschien met online game

Altijd al is bij de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA willen werken? Dit wordt binnenkort misschien mogelijk door een online virtuele MMO-game (massive multiplayer online) die de NASA misschien gaat ontwerpen. De NASA wil een game gaan maken waarin NASA-missies gesimuleerd zullen worden. Spelers van deze game kunnen dan als ingenieur meehelpen in dit proces.

De ruimtevaartorganisatie heeft momenteel pas aan een aantal bedrijven gevraagd of zoiets mogelijk is en of ze met informatie willen komen. Deze deadline ligt op 15 februari en daarna zal de NASA besluiten of er een NASA-game gaat komen. Deze game zal dus eigenlijk gemaakt worden om mensen kennis te laten maken met de NASA en om werknemers aan te trekken.

De game zal dus een goed physics-gedeelte moeten bevatten (om de lagere zwaartekracht of gewichtloosheid na te bootsen) en zou in-game wetenschappelijke proeven moeten ondersteunen. Het klinkt erg ambitieus, maar als de NASA beslist dat het spel komt, kan het een erg interessante game worden.