Google Sky ook via browser te bekijken

Google heeft van zijn Google Sky een online versie gemaakt. Google Sky werd afgelopen jaar geïntroduceerd als een functie in Google Earth. Vanaf nu hoef je niet meer Google Earth te downloaden om met Google door de ruimte te reizen. De webversie van Google Sky is gebaseerd op de Google Maps. Met Google Sky kun je enkele tienduizenden deep-sky objecten bekijken, direct op naam zoeken en diep inzoomen. Het is ook gewoon mogelijk kom wat rond te ‘reizen’ over de interactieve kaart.

Beelden zijn beschikbaar in het infrarood, röntgen, microwave en ultravioletbeelden of deze opties combineren. Bovendien zijn op de webversie van Google Sky galerijen en podcasts te vinden. De webversie van Google Sky is het resultaat van een samenwerking tussen Google en Diego Gavinowich, uit Buenos Aires. Gavinowich was één van de finalisten in Google’s Latijns-Amerikaanse Code Jam. Drie weken geleden liet Microsoft ook haar visie op de ruimte vallen. Concurrent Microsoft toonde beelden van haar eigen Google Sky tegenhanger, Worldwide Telescope.

Op AstroVersum is momenteel Google Earth al beschikbaar, maar binnen enkele maanden zal AstroVersum ook een Google Moon, Google Mars en een Google Sky bevatten.

Klik hier voor Google Sky.