Stuur je naam naar de maan aan boord van de LRO

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA nodigt iedereen uit om deel te nemen aan een maanreis met de gelegenheid om je naam naar de maan te sturen. Je naam zal aan boord van de Lunar Reconnaissance Orbiter, de LRO, meegenomen worden naar de maan. De NASA heeft een speciale website geopend waar iedereen zijn/haar naam naar kan insturen voor een reis.

Je naam zal met andere namen op een microchip worden gezet en naar de maan reizen. De Lunar Reconnaissance Orbiter blijft komende jaren in een baan om de maan. Je kan je naam tot 27 juni 2008 inzenden via de LRO site.

De LRO bestaat uit zes instrumenten en een technologiedemonstratie. De missie van de LRO zal zich richten op de selectie van veilige landingplaatsen voor ruimtesondes en hulpstoffen. De sonde zal ook straling onderzoeken die invloed kan hebben op de mens. Bovendien zal de LRO ook een uitgebreide maankaart maken met functies en hulpstoffen die nodig zullen zijn voor NASA’s ontwerpen van een toekomstige maanbasis. De lancering van de Lunar Reconnaissance Orbiter staat gepland voor eind 2008.