Stuur je naam de ruimte in aan boord van de Kepler

Enkele dagen geleden postte ik al een bericht met de kans om je naam naar de maan te sturen aan boord van de Lunar Reconnaissance Orbiter. Nu heeft NASA weer iets waar je je naam mee de ruimte in kan sturen. Het betreft de Kepler-missie die opzoek gaat naar aardachtige planeten buiten ons zonnestelsel. Wederom kan iedereen zijn naam insturen. Je naam wordt met andere namen op een DVD gezet en de ruimte in gelanceerd. De lancering van de Kepler staat gepland voor februari 2009.

De DVD met namen zal in november 2008 gemonteerd worden aan de buitenkant van de sonde. Een video van de DVD zal worden gemonteerd op het ruimtevaartuig en wordt in december op de Kepler-site van de NASA geplaatst. Ook zal een kopie van de DVD met alle namen en berichten worden overhandigd aan het Smithsonian Institution’s National Air and Space Museum in Washington.

Iedereen die wilt deelnemen aan het programma moet zijn/haar naam, land/staat waar hij/zij woont en een korte verklaring van maximaal 500 woorden op de vraag: “Waarom denkt u dat de Kepler missie belangrijk is?” opgeven. Je kan je naam inzenden tot 1 november 2008 via de Klepper-missie site.