Brand in warenhuis Nieuw-Zeeland mogelijk veroorzaakt door meteorietinslag

 • Post Author:
 • Post Category:Nieuws

In Auckland, een stedelijk gebied op het noordelijke eiland van Nieuw-Zeeland, is afgelopen nacht een brand uitgebroken in een warenhuis nadat verschillende ooggetuigen een heldere meteoor aan de hemel hadden zien verschijnen. Volgens één van hen kwam de vuurbal terecht in de buitenwijk Ponsonby en was er een harde explosie te horen toen de vuurbal de grond raakte. Nu is dat niet extreem bijzonder te noemen, ware het niet dat een warenhuis in dat deel van de stad even later in brand stond en er in het dak van het gebouw een groot gat te bespeuren was.

De brand was anderhalf uur na het verschijnen van de meteoor geblust. Een medewerker die zich op dat moment in het warenhuis bevond raakte lichtgewond. Of de brand inderdaad veroorzaakt is door een meteorietinslag is nog niet zeker en er zijn op dit moment nog geen video’s verschenen waarop de heldere vuurbal te zien is. Volgens een andere ooggetuige, ene Melissa, brandde de meteoor zelf heftig. “Het zou me niets verbazen als er fragmenten van de rots worden gevonden in de buurt van het warenhuis,” zei zij. Eerder deze winter kwamen al verschillende relatief grote meteoroïden in aanraking met de atmosfeer. Vorige week verscheen er nog een vuurbal boven Colorado en eind november werden delen van een kleine asteroïde die boven Canada verbrandde gevonden. Of de verschijningen iets met elkaar te maken hebben is niet bekend.

Deze post heeft 5 reacties

 1. FvdH

  Door drukte op school verschijnt er tijdelijk wat minder nieuws dan jullie gewend zijn.

  In de loop van de week hoop ik weer wat nieuwsberichten te kunnen schrijven.

 2. adenis

  wel verdacht dat er nu heel veel gespot worden. normaal zijn er ook wel veel meteorieten, maar het lijkt wel een toename. Als 1 op de 100 gespot word dan denk ik dat er wel een debuidende toename is.

  doet me denken aan armagedon (of hoe je dat ook schrijft)

 3. adenis

  moet zijn “beduidende toename”

 4. henry

  lol 🙂

 5. Earth

  @adenis, ik dacht zelf ook, het lijkt net of er nu veel gespot wordt. Maar het is maar net de vraag of wij net veel het nieuws lezen wat er gebracht wordt.. Meestal met een “hype” zie je veel het zelfde nieuws wat je na een paar weken amper nog ziet. (maar het nog wel gebeurd)

  Ik denk dat met een toename van dit soort dingen het vanzelf ook wel gemeld wordt in de berichten zelf.

Reacties niet meer mogelijk.