Opnieuw vuurbollen gezien boven Amerika en Canada

 • Post Author:
 • Post Category:Nieuws

Het lijkt maar heldere meteoren te blijven regenen. Na de spectaculaire verschijning van twee vuurbollen boven Denemarken en Spanje was het deze week de beurt aan de Amerikaanse staten Massachusetts en Rhode Island en de in Canada gelegen provincie Alberta. Dinsdagavond om acht uur waren verschillende inwoners van de laatstgenoemde provincie getuige van een opvallende meteoor die een roodachtige kleur had en de hemel enkele seconden lang verlichtte, voordat het in stukken brak en de grond raakte. De lokale Royal Astronomical Society ontving talloze telefoontjes door het verschijnsel, maar gaf aan dat de ‘vallende ster’ niet zo helder was als die in november boven een deel van Canada explodeerde.

Ook in twee Amerikaanse staten was deze week een heldere meteoor zichtbaar. Rond 20.48 uur lokale tijd verscheen gisteravond een “enorme, pulserende vuurbol met een blauwgroene kleur.” Volgens iemand die de het verschijnsel zag was de meteoor helder genoeg om door een dik wolkendek zichtbaar te zijn. Eerder werden er al vuurbollen waargenomen vanuit Colorado, Saskatchewan, grote delen van Nederland en Catalonië en vloog een warenhuis in Nieuw-Zeeland waarschijnlijk in brand door de inslag van een kleine meteoriet.

Deze post heeft 6 reacties

 1. Bart

  Vind de media het nu zo intressant, en dat we er daardoor nu zoveel over horen? Of is dit echt daadwerkelijk een piek? Zo ja, hoe is dat mogenlijk? Ik heb niks gehoord over dat de aarde in een stofwolk of iets dergelijks terecht is gekomen..

  Ik vind dit wel erg intressant. Jammer genoeg nooit zo’n grote gezien.. Wel een keer 1 die uit elkaar viel bij een meteoren regen.

 2. Roel

  Ik heb er ook nog nooit een gezien, het lijkt me fantastisch om zoiets een keer te zien, maar tegelijkertijd ook angstaanjagend. Meestal verdampen ze als ze in de dampkring komen, maar als ze te groot zijn en niet verdampen, dan kunnen ze als meteoriet inslaan. Er staat een foto van een hele grote op http://www.mysterycube.com dan moet je bij search “Meteorites” intypen, nou die wil je ook niet op je dak krijgen. dat is trouwens een ijzermeteoriet, on onvoorstelbaar groot ding.

 3. rick

  ik heb er wel een boven nederland gezien
  we waren de hondjes aan het uitlaten, en toen in een keer een dikke vette vuurbol die naar beneden kletterde
  was echt een super mooie ervaring, helaas was ik te laat met mijn camera om het te filmen

 4. Struikelaar

  Voorbodes van de echte rotsblok die eraan komt.

 5. snufke

  ja ik krijg ook een beetje armageddon gedachten hiervan, overal grote vuurbollen in zeer korte termijn, daar moet toch een oorzaak voor zijn lijkt me

 6. Roel

  Ik heb het nog even verder uitgezocht, de meteoriet die op mysterycube staat is de Hoba-meteoriet en is veruit de grootste en zwaarste gekende meteoriet die ooit op Aarde is neergevallen. De meteoriet ligt nabij de stad Grootfontein in het noordoosten van het zuidwest-Afrikaanse land Namibië en weegt zo’n 60 ton.

Reacties niet meer mogelijk.