Lancering broeikasgasobservator mislukt

  • Post Author:
  • Post Category:Nieuws

De lancering van een satelliet die broeikasgassen in kaart moest brengen, is dinsdag mislukt. Een presentator op de website van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA, George Diller, zei dat er problemen zijn gerezen bij het loskoppelen van de satelliet van de lanceerraket. De satelliet is niet in zijn baan terechtgekomen, stelde Diller vast. De NASA wilde een satelliet lanceren die de broeikasgassen wereldwijd in kaart moest brengen. De satelliet werd afgevuurd met een Taurus XL-raket vanaf de luchtmachtbasis Vandenberg in Californië. Maar er rezen na enkele minuten problemen bij het loskoppelen van de satelliet van de lanceerraket.

Het was de eerste satelliet van de NASA die deze taak heeft. Japan lanceerde in januari met succes een satelliet met dezelfde missie. Van de uitstoot van het broeikasgas kooldioxide wordt verondersteld dat het veranderingen in het klimaat teweegbrengt.

Deze post heeft 2 reacties

  1. Michael Boom.

    Aj! dat is jammer,ik was benieuwd naar de gegevens van deze nieuwe satteliet.
    Zouden ze nog een reserve-exemplaar hebben?

  2. Wok

    De eerste resultaten omtrend dit onderzoek zal nu uit Japan komen veronderstel ik. Goed nieuws voor wie de amerikanen niet vertrouwt.

Reacties niet meer mogelijk.