Nu in de aanbieding: een stuk grond op de maan, Venus of Mars

Denk maar niet dat de economische crisis alleen maar invloed heeft op het grondbezit op onze eigen planeet, want volgens een medewerker van Lunar Embassy, een bedrijf dat voor een zachte prijs stukken grond op onze natuurlijke satelliet en de buurplaneten Venus en Mars aanbiedt, is aan de tegenvallende verkoop goed te merken dat er minder wordt besteed. Hoewel velen nogal skeptisch zijn over de verkoop, leek het ons wel de moeite waard om melding te maken van de prijsverlaging. Of je dertig euro over hebt voor een certificaat met een foto van de maan moet je natuurlijk zelf weten.

Vanwege de crisis heeft Filip Rajchart, medewerker van een filiaal van de ‘specialist in het verkopen van buitenaards landgoed’ in de Tsjechische hoofdstad Praag, besloten om fikse kortingen te hanteren. “We hadden niet verwacht dat de verkoop zou dalen, ondanks het feit dat er minder uitgaven worden gedaan,” zei hij tegenover het persbureau Reuters. Eén van de weinigen die in de afgelopen twee maanden een stuk grond wist te bemachtigen was iemand die voor de achttiende verjaardag van zijn dochter een deel van het maanoppervlak kocht. “Een mooier cadeau kan je niet geven.”

Wie ook teveel geld heeft kan een kijkje nemen op de website van Lunar Embassy of die van Lunar Land. Voor wie een interstellair cadeau meer de aandacht trekt kan terecht op Geefeenster.nl, dat vaak niet eens een ster kiest die echt bestaat. Veel succes!

16 reacties

 • Jonathan Dhaese

  17 maart 2009

  Ben je écht eigenaar van het stukje grond dat je gekocht hebt (stel dat het binnen X jaar mogelijk is naar de maan te reizen, kun je dan bij wijze van spreken op jouw lapje grond een huis neerzetten?) of is het een bedrieglijke zaak?

 • daduck

  17 maart 2009

  Een paar jaar geleden is er al eens zo’n zaak bezig geweest. Je kon toen voor 75 euro een gebied op de maan kopen. Later bleek dat het om oplichtingspraktijken ging, aangezien volgens internationale verdragen de ruimte en hemelobjecten niet geclaimd kunnen worden. Deze bedrijven verkopen dus gebakken vacuum…

 • sulfor

  17 maart 2009

  @Jonathan: wat denk je zelf? 😉

 • Jonathan Dhaese

  17 maart 2009

  Ja sulfor, mijn rationeel gedachtegoed zegt dat het niet kan.

  Maar als het een officieel bedrijf is (en dus gecontroleerd wordt door de fiscus enz…) lijkt het mij vanzelfsprekend dat zo’n bedrijf gestopt wordt zou het niets anders doen dan mensen oplichten…

 • Fakkel

  17 maart 2009

  Hoe kan je iets verkopen als het niet van jou is ?? Wie kan zich het recht veroorloven te beweren dat hij buitenaard goed kan verkopen wat hij niet eens bezit. Ja er lopen véél gekken op de wereld. Bescheidenheid is hier op zijn plaats denk ik.

 • Tahsin

  18 maart 2009

  Tj Jonathan waarom zou je ook ooit een huisje op de Maan willen neerzetten?
  Voordat je het weet zit er een paar stenen door je dakpannen gevlogen 🙂

 • Jonathan Dhaese

  18 maart 2009

  Fakkel, ik heb ooit eens gehoord dat er een Amerikaan naar de NASA of de Amerikaanse overheid of ik-weet-niet-welke-organisatie een brief heeft geschreven waarin hij claimde dat hij de eigenaar was van de maan. Op die brief is er nooit reactie gekomen en volgens een of andere wet zou hij daarom wegens gebrek aan een antwoord effectief eigenaar geworden zijn van de maan. (Ik krijg iets van die juridische wereld waar alles aan regeltjes vastgelegd wordt)

  Tahsin, bedankt voor de tip ;D Ik zal mijn huis maken uit extra dik gewapend beton zodat hij een beetje zwervend ruimtevuil kan weerstaan (:

 • bladerunner

  18 maart 2009

  Niemand kan zich eigenaar van de Maan of een ander hemellichaam noemen. Dat staat nu eenmaal in de verdragen die gesloten zijn. Het plaatsen van de Amerikaanse vlag op de Maan was dan ook puur symbolisch. Zelfs als een astronoom een nieuwe komeet blijkt te hebben ontdekt, kan hij er hooguit zijn naam aan verbinden. Toch kan dit in de toekomst wel eens veranderen. Hier op Aarde is het n.l. zo, dat als een duiker buiten de territoriale wateren een schat vindt, en er later met een bergingsschip naar toe gaat, hij zich eigenaar mag noemen als er geen concrete bewijzen of documenten bestaan die een land of persoon kunnen claimen. Als het om cultureel erfgoed gaat wordt zo iets vaak een juridisch steekspel. Dus stel dat wij ooit een asteroïde kunnen ontginnen, dan krijg je de zelfde taferelen als tijdens de Amerikaanse “gold rush” Allerlei stukjes “land” die geclaimd worden.

 • bladerunner

  18 maart 2009

  En Jonathan:
  Heb jij die Amerikaan die dus eigenaar van de Maan zou zijn al horen protesteren tegen de plannen van China om de maanlanding nog eens dunnetjes over te doen? (Gaat moeilijk met een dwangbuis om)

 • Jonathan Dhaese

  18 maart 2009

  Ik denk dat die Amerikaan de maan nog nooit gezien heeft vanop een afstand dichter dan 200 000km 🙂

 • Anoniem

  23 juni 2010

  kan je daar dan ook een intergalactive laxative kopen voor mocht schijten een probleem zijn… up there in the stars?

 • Marc

  1 april 2012

  onozelheid dat iemand de maan kan kopen, niemand kan zomaar zeggen dat dit van hem is, de wereld is zelf ook zo vind ik

  wie heeft ooit gezegd, dit is van mij, dit klopt niet, de wereld is niet van iemand, de wereld is er VOOR ons

 • Rebecca

  7 mei 2012

  ik wil een stukje maan hebben nee, wacht, ik wil dehele maan. ik bied.

 • paulus

  21 juli 2013

  Kan ik een stukie grond kopen in de Aardkorst zelf op kilometers afstand van het oppervlak.Immers in Amerika zie schaliegas is het eigendom immers van de eigenaar zelf.We hebben maar een Aarde dus waarom niet op de Maan…

 • piet

  6 december 2013

  Tja, niet kunnen, niet kunnen… Wij Belgen hebben een koning gehad (Pol II) die een ontdekkingsreiziger naar Afrika stuurde en m dat hele gebied van hier tot ginds (Kongo, 80x opp België) liet uitroepen tot persoonlijk (!) bezit van hem. Hij is er zelf nooit geweest, maar is er stinkend rijk van geworden…

 • bjorn

  13 februari 2014

  er staat in die verdragen dat een land geen hemellichaam mag claimen, als burger staat er niks over in die verdragen

Een reactie plaatsen is niet meer mogelijk.