Noord-Korea dreigt Japan aan te vallen door lancering ‘satelliet’

 • Post Author:
 • Post Category:Nieuws

Spannende tijden voor de landen in de Grote Oceaan. Tussen vandaag en aanstaande woensdag zal Noord-Korea namelijk een communicatiesatelliet in een baan om de aarde brengen. Nu is dat geen buitengewone prestatie in deze tijden, ware het niet dat de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Korea denken dat de militaire natie met de lancering het ballistische raketsysteem Taepodong-2 op de proef wil stellen. Indien hun verdenkingen blijken te kloppen en de poging succesvol verloopt, zal het land in staat zijn om zelfs Hawaï of Alaska aan te vallen met nucleaire wapens.

Maar waar men zich op dit moment meer zorgen over maakt is de boodschap die Noord-Korea heeft aan Japan, dat de raket zal neerhalen als deze dreigt neer te komen op het buurland. “Als Japan de raket roekeloos ‘onderschept’ voor vreedzame bedoelingen, zullen we belangrijke doelen in het land aanvallen,” zei de KPA, het Noord-Koreaanse leger. En als dat eenmaal gebeurt, lijken de rapen gaar te zijn – zeker in het geval dat een natie als Noord-Korea, dat al lange tijd chemische, biologische en nucleaire wapens ontwikkelt en inspecteurs nauwelijks toelaat, er bij betrokken is.

De Amerikaanse regering tracht het land via de Verenigde Naties enkele sancties op te leggen, maar de Koreanen hopen ondertussen dat Rusland en China deze zullen blokkeren. Spionagesatellieten hebben in ieder geval aangetoond dat de raket, welke gereed staat voor lancering en van brandstof wordt voorzien, inderdaad een satelliet aan boord heeft, maar volgens verschillende buurlanden wordt deze alleen gebruikt om het werkelijke doel van de natie te verdoezelen. Wat er de komende dagen gaat gebeuren kunnen we slechts afwachten, maar het mag in ieder geval duidelijk zijn dat Noord-Korea met vuur aan het spelen is.

Deze post heeft 8 reacties

 1. Patrick

  Noord Korea bluft, ze zullen waarschijnlijk gewoon een satelliet willen lanceren, maar ze krijgen bij voorbaat al te horen dat andere landen denken dat ze een kernbom willen lanceren. Ze zullen Japan echt niet aanvallen. Waarmee moeten ze Japan ook aanvallen?

 2. xzaz

  @ Patrick
  Inderdaad, als ze het doen staat heel de wereld voor de deur met Zuid-Korea voorop en dan is het over met de pret in Noord-Korea.

 3. Jonathan D'haese

  Ik zou daar maar niet zo zeker van zijn. China & Rusland steunen N-Korea.

 4. Lorenzo

  Manman , stel je voor wat er zou gebeuren als N-Korea Japan wel degelijk aanvalt , en daarmee toch maar eens aantoont dat ze kernwapens hebben , wat dan ?

  Volgens mij zouden de Vernigde Staten zich toch maar niet willen moeien in die oorlog , stel je maar eens voor dat Amerika zo een kernbommetje aangevlogen krijgt … Amerika mag dan wel een krachtige natie zijn , maar zoiets zouden ze zich toch wel niet op de kop willen laten werken. En stel nu dat de U.N. toch ingrijpt , dan krijgen we volgens mij wel opnieuw zo een situatie als in de Koude Oorlog, zeker als Rusland er zich mee zal gaan bemoeien. Maar uiteindelijk zal niemand een bom durven werpen …

 5. antineutraal

  Ik meen dat we onderscheid moeten maken tussen ruimtevaart, politiek, en militaire zaken. Voor de twee laatstgenoemde onderwerpen is deze website niet de plaats, vind ik.

 6. Jonathan D'haese

  Het heeft allemaal met elkaar te maken hoor antineutraal (:. Zelfs de NASA wordt gefinancierd door het ministerie van Defensie in de USA (politiek, militaire dingen en ruimtevaart gaan hier volledig samen)

 7. lorenzorisack

  En dan vooral niet vergeten dat de ruimtevaart grotendeels ontstaan is door politiek.
  Zonder de Koude Oorlog zou men nooit zo snel mensen de ruimte ingestuurd hebben.
  Vergeet niet dat dit een immens onvoorspelbaar duur project was.

  Verder werd de ruimtevaart in eerste fase grotendeels gefinancierd door het ministerie van defensie , zoals mijn voorganger reeds vermeldt heeft , spionage maakte immers ook een groot deel uit van de ruimtevaart.

  Het staat m.a.w. allemaal via een zijden draadje met mekaar in verbinding .

 8. Remco

  Antineutraal wat jij vindt moet je naar de politie brengen,,
  Onderscheid maken is goed maar als het gaat zoals hier over belangrijke zaken..
  Is het onzin..!!
  Je komt over op dit moment als iemand die belangrijk wil overkomen maar eigelijk praat als een kip zonder kop.

  Tip zoek een hobby want als je tijd kan vrijmaken om zulke reacties te praten ben je echt erg ver weg.!

Reacties niet meer mogelijk.