Dit is NASA’s nieuwe raket

 • Post Author:
 • Post Category:Nieuws

Op 31 oktober van dit jaar vindt de eerste testvlucht in het teken van het Amerikaanse Constellation-programma plaats met een Ares I-X raket. Het gevaarte wordt op dit moment geassembleerd in het Vehicle Assembly Building in het in de staat Florida gelegen Cape Canaveral en zal uiteindelijk 99 meter hoog worden. Op pas verschenen foto’s van de raket is te zien dat het nu voor iets meer dan de helft is opgebouwd. De raket die over enkele jaren als ruimtecargo gaat dienen, de Ares V, zal uiteindelijk 116 meter hoog worden, terwijl een Space Shuttle ruim 56 meter hoog is.

De testvlucht verschaft de ruimtevaartorganisatie NASA de mogelijkheid om hardware en analyse- en modelleringsmethoden op de proef te stellen en een beter te beeld te krijgen van welke faciliteiten en handelingen op de grond nodig zijn voor de ontwikkeling van de Ares I, wat de raket zal zijn die mensen in de ruimte moet gaan brengen. President Obama heeft de zogeheten Augustine Commission echter verzocht om de ontwikkeling van de raketten en het Constellation-programma te evalueren en te bepalen of NASA een andere koers moet gaan varen. Verwacht wordt dat deze commissie over een niet al te lange tijd een uitspraak zal doen.


De Ares I-X is nu al één van de grootste raketten ter wereld.


De Saturn V raket was met een hoogte van 105 meter de grootste raket ooit.

Deze post heeft 8 reacties

 1. Marcel

  Ik heb maar één ding te zeggen: wow!

 2. Remco

  hier zijn wat technische gegevens van de Ares 1 Raket.

  hoogte: 94 meter
  Diameter:5.5 meter
  Massa: Nog niet bekend
  Trappen: 2
  Payload to LEO: 25.000 kg
  Brandtijd 1 trap: 150 seconden
  Brandtijd 2 trap: Nog niet bekend.

 3. Jonathan

  Indrukwekkend, maar ik hoop naast het meer technologische kantje, men ook aandacht heeft besteed aan de ecologische kant van de zaak. Wie weet kan zo’n raket niet warmte energie van bij de lancering en terugkeer naar de aarde opslaan om later opnieuw te gebruiken voor gedeeltelijk energie te leveren bij de lancering. Nou ja, moet mogelijk zijn als men er een budget voor vrijmaakt.

 4. Wim

  @Jonathan
  Budget is volgens mij juist het grootste probleem voor NASA bij zo’n beetje al haar activiteiten. Best zonde eigenlijk.

 5. Jonathan

  Investeren in ecologische energie lijkt mij een project dat op lange termijn zeer veel voordeel zal opleveren. Al het budget dat vrijkomt door minder brandstof te gebruiken bij lanceringen kan gebruikt worden voor meer onderzoek. Een sneeuwbal die aan het rollen gaat als het ware.

 6. serrick

  wat een prachtding!

 7. Tjark

  wat moet het toch geweldig mooi zijn om echt aan zo’n gevaarte mee te bouwen, en hem later de lucht in te zien gaan zoals het hoort. Dat lijkt me nou helemaal geweldig! Wat serrick zegt, een prachtding!

 8. tycho

  Ares V wordt nog veel groter, niet hoger dan Apolloraket maar wel veel vetter, figuurlijk en letterlijk.

Reacties niet meer mogelijk.