Sinds de Spitzer Space Telescope na ruim 5 jaar geen koelvloeistof meer heeft is er een nieuwe fase aangebroken waarin de nieuwe infraroodfoto’s op een temperatuur van 30 Kelvin (-243 Celsius) worden genomen. Deze foto’s zijn daarom minder gedetailleerd als de voorgangers. Deze twee werkende infrarood kanalen die onderdeel zijn van de camera array nemen hun foto’s op 3.6 micron (lichtblauw) en 4.5 micron (lichtoranje). De eerste resultaten stromen inmiddels binnen.
De eerste foto laat een wolk zien genaamd DR22. Deze wolk, die gevuld is met nieuwe sterren, bevindt zich in het Cygnus-gedeelte van de ruimte. De infrarood kanalen kunnen de ruimtestof zien en er doorheen kijken, waardoor het beeld geeft aan verschillende stervormende regio’s. Het blauwe deel zijn stoffige wolken en de oranje delen zijn voornamelijk heet gas.
Deze foto laat een relatief rustig sterrenstelsel zien genaamd NGC 4145. Dit sterrenstelsel heeft zijn potentie om nieuwe sterren te maken grotendeels verbruikt en heeft daarom erg weinig activiteit omtrent stervorming. Het sterrenstelsel bevindt zich op zo’n 68 miljoen lichtjaar van ons af in het sterrenbeeld Canes Venatici. De blauwe kleur laat sterrenlicht zien en waar het ruimtestof zich bevindt.
Op de laatste nieuwe foto is een ster te zien die aan het einde van diens leven is. Deze ster, genaamd NGC 4361, was ooit zoals onze zon. Inmiddels is de ster ver geëvalueerd en heeft zijn buitenste laag afgestoten. Dit verschijnsel, ook wel wordt een planetaire nevel genoemd, is ongewoon doordat het in vier richtingen materiaal uitstoot; normaal gesproken is dit in twee richtingen. Astronomen denken daardoor dat het hier gaat om twee sterren die het einde van hun leven naderen en iedere ster zijn eigen materiaal uitstoot. De oranje kleur laat voornamelijk verhit gas zien.