Een team van onderzoekers heeft meer dan tweeduizend opnamen die tot stand zijn gekomen dankzij het VIMS-instrument van de ruimtesonde Cassini, die sinds juli 2004 in een baan om ringenplaneet Saturnus draait, gebruikt om het eerste langdurige onderzoek naar het weer op diens maan Titan uit te voeren waarbij bepaald kon worden wat voor invloed de equinox hier op heeft. Uit de observaties blijkt dat de wolken in diens atmosfeer verdwijnen naarmate de lente nadert.
Titan heeft seizoenen die ongeveer zeven aardse jaren duren. In dat tijdsbestek, tussen juli 2004 en april 2010, nam men grote atmosferische veranderingen waar. De opnamen die aan een analyse werden onderworpen lieten zien dat het aantal wolken in de buurt van beide polen van de maan in de afgelopen tijd sterk is afgenomen. Boven deze gebieden was veel bewolking aanwezig tijdens de late zomer op het zuidelijk halfrond tot 2008, enkele maanden voor de equinox.
Hieruit blijkt dat er een seizoensgebonden circulatie is op de grootste maan van de zesde planeet van het zonnestelsel. De wolken boven de zuidelijke pool verdwenen in zijn geheel voor de equinox en de wolken in het noorden zijn in veel minder grote getale aanwezig. De is in overeenstemming met eerder opgestelde modellen. De onderzoekers verwachten dat de activiteit zich zal verplaatsen wanneer de winter op het zuidelijk halfrond nadert.